Žitavské Vinice v Kempinski
Je nám veľkým potešením, že naše vína oslovili aj šéfsomeliera reštaurácie hotela Kempinski River Park Bratislava, pána Rastislava Šutáka. Jeden z najlepších slovenských somelierov predstavil vína spoločne s vinárom Jozefom Teplanom a šefkuchárom Bjoern Juhnkem hosťom hotela Kempinski. Stalo sa tak prvý krát v historórií tohoto Bratislavského hotela, že prezentoval konkrétne slovenské vinárstvo. Hostia sa od p. Šutáka dozvedeli, že ide podla neho o jedno z najlepších slovenských vinárstiev a zároveň mali možnosť užiť si nevšedný gastronomický zážitok zo spojenia úžasného jedla a vína. Podával sa suchý Rizling rýnsky 2011 k mušlám Sv. Jakuba s bylinkami, suchý Pinot Gris 2011 krásne doplnil rizoto zo zrna Amaranth, slamová Hetera 40 2010 (číslo vyjadruje cukornatosť muštu) sa podávala k sufflé z kozieho syra spolu s hruškou, zatiaľ jediné ľadové víno z našej produkcie Frankovka modrá 31 2009 skvele doplnilo glazovanú kačku a suchý barikovaný Pinot Noir 2011 sa podávalo k bravčovému Iberico s krémom z brokolice. Na záver k dezertu z čokolády Valrhona, ktorá patrí k najlepším na svete, bol podávaný Tramín červený 45, 2009. Je to najslávnejší slovenský Tramín, ktorý získal niekoľko zlatých medailí na medzinárodných súťažiach a zároveň vyhral titul najlepšie česko-slovenské sladké víno. /Foto: Denisa Tarinová, Trend/