Veľmi nás teší, že na naše vína sa hrnú chvály z rôznych kútov Slovenska. Okrem iných aj zo špičkových reštaurácií a hotelov, kde vína Žitavských viníc prezentujú zahraničným hosťom ako to najlepšie čo na Slovensku máme. Aj preto vznikol nápad, poslať naše vína na hodnotenie do prestížneho francúzskeho magazínu a vínneho bedekru Gilbert & Gaillard. Hodnotenia dvoch odborníkov na víno (podľa ktorých sa bedeker volá) a ich tímu sú veľmi uznávané a pýšia sa nimi vinárstva z celého sveta. Dokonca ich častokrát uvádzajú spolu s hodnoteniami Wine Spectatoru či Roberta Parkera. Výsledok, aký získalo naše vinárstvo Žitavské vinice, je nevídaný. 7 zlatých medailí naprieč celej našej produkcii. Vynechali sme iba biele suché vína, všetky vyrábané spôsobom sur lie, ktoré boli v dobe hodnotenia ešte príliš mladé. Zlaté medaile tak získalo červené suché barikované víno Dunaj 2011 (vypredané v priebehu týždňa od uvedenia na trh), prírodne sladké vína Pálava, Irsai Oliver, ! „super-slamové“ Veltlín zelený a Chardonnay, ako aj naše špeciality – červené sladké vína Shiraz a Cabernet Sauvignon. Po skvelých tohtoročných úspechoch z Paríža a Londýna, aj víťazného súboja Slovensko vs. svet konanom v hoteli Kempinski, je to ďalší dôkaz o tom, že dôraz na vinohrady, obrovská redukcia a poctivá a šetrná práca s hroznom má zmysel a že Jozef Teplan a Tomáš Strelinger kráčajú správnym smerom na ceste k cieľu dorábať na Slovensku svetové vína.