Žitavské Vinice
Robiť výnimočné víno… To bola hlavná myšlienka pri našom vzniku. Dať do vína kus svojho srdca a urobiť ho tak, aby vynikla jeho individualita. Sme malé vinárstvo a pri výrobe spájame tradičné postupy s modernými trendmi vo svete. Nebojíme sa experimentovať a snažíme sa posúvať hranice toho, čo sa od kvalitného vína očakáva. Všetky biele suché vína robíme metódou „sur lie“ minimálne 6 mesiacov. To im dáva nádhernú plnosť a eleganciu, zároveň získavajú zrecí potenciál netypický pre biele suché vína. Červené vína nechávame vyzrievať v barikových sudoch a po minimálne 6 mesačnom zrení ich plníme do fliaš bez filtrácie. Vynikajú plnosťou, jemnosťou a vysokým zrecím potenciálom.Sladké vína sú po výrobnej stránke najnáročnejšie, no napriek tomu sú našou srdcovkou. Každá odroda v sladkom prevedení odkryje svoj maximálny potenciál a napriek tomu nás vie neustále prekvapovať. Tieto vína oplývajú vysokou extraktivitou, mohutnou dochuťou a zrecím potenciálom, ktorý môže byť až desaťročia. Všetky vína, ktoré dorábame, sú limitované edície v počte len niekoľko sto kusov fliaš a preto netreba dlho váhať nad tým, prečo mať doma v archíve Žitavské vinice.